Sandviks IK

Referat

Delad pott!

Höstsäsongen startade med kryss, 3-3, i hemmamötet med Sandvik.
Vi startar matchen med att, som alla tidigare matcher under säsongen, hamna i underläge. Redan i 7:e minuten tar Sandvik ledningen efter ett friläge där stora delar av JIABvallen ropade på offside. Redan i minut 17 kommer 0-2 efter frispark. Man kan inte säga att resultatet speglar matchbilden och i 30:e minuten nickar Precious in reduceringen. Vi får nytt mod och fortsätter att trycka på och skapa chanser. I slutet av halvleken får Max en chans där målvakten gör en bra räddning men när Max ska slå in returen dras han mycket tydligt ner i straffområdet, dock utan åtgärd från domaren, 1-2 i paus. I andra halvlek tar vi tag i spelet och känner att vi närmar oss en kvittering som mycket riktigt kommer i minut 60 när Precious nickar in en fint slagen hörna av Barre. Här känns det som vi har riktigt bra grepp om händelserna och borde kunna fortsätta att "nöta ner" Sandvik, men vi blir istället lite fega och backar hem. Det straffar sig i 73:e minuten när Sandvik trycker in en ribbretur där vi är passiva. Då försöker vi ta tag i spelet igen och bara tre minuter senare kvitterar Max och fastställer slutresultatet. Många tycker även att vi ska ha en straff i slutet när en Sandvikspelare sittande stoppar bollen med en stödjande arm bakom ryggen. Dock säger regelboken att det är en hands som inte ska bestraffas. Sammantaget får vi vara nöjda med en poäng efter att ha legat under med både 2-0 och 3-2. Nu ser vi fram emot kommande helg när vi besöker Svedjevallen i Ytterhogdal.